Wednesday, 28 December 2011

A Moment to Remember - end 2011

Assalamualaikum
Helooo !



malas sbenaqnya nak tulih..tp memandangkan lagi berapa hari ja lagi nak masuk tahun baru 2012 kena gagahkan gak diri ni menulih...ececehhh..;p
cepat sungguh masa berlalu. dah dah nak habis bulan Disember kan ?
cek masih lagi kat sini. kurang progress. huhu

bermacam suka duka, tawa senda bagi tahun 2011.
tapi sayang semua tu takkan balik lagi. hanya tinggal kenangan untuk renungan bersama. harap tahun 2012 memberi lebih erti untuk kehidupan kita semua. mana yang kurang kita tambah, mana yang lebih kita tolak sikit, dan yang buruk tu jadikan lebih baik, yang baik jadikan terbaikk..

emm..tapi bukan tu yang cek nak highlight kat sini. ngee
cek nak cita pasai fenomena gerhana matahari bulan yang berlaku pada 10/12/2011 lebih kurang pukui 10.30-11.25 malam.
so, cek nak tutup tirai tahun 2011 ni dengan gambaq yang cek snap sendiri tau. ^^
layanlah walaupun tak secantik mana. jauh lak tu. huhuh
ni ja yang cek mampu jamu mata hampa..hehe
walaupun bulan tu agak sedikit nampak macan dragon ball sebenaqnya. oit, tapi ni bukan dragon ball tau.
ni bulan ori punya. ^^


permulaan :







pertengahan :







pengakhiran:




ini adalah hasil daripada rujukan cek kat satu blog ni. blogger and merangkap photographer ni bagi tips untuk nak catch this moment...erkk..gerhana bulan ^^
susah betoi nak setting benda alah nih. berpeluh nak tekan button mana satu pun tak tau. haha

hehehe...okeh la kan gambaq ni ? walaupun kecik gila..huhu.
mana tak keciknya. camera cek pun kecik ja tu la bulan tu pun kecik gak. kalu camera besaq sure bulan tu pun besaq gak kan ? ;p
untuk imej yang lagi besar dan jelas sila guna kanta pembesar ya..


anyway thanks a lot for the tips bro....:)



Subahanallah ciptaan Allah S.W.T




p/s : ehem..ehem..akibat daripada button yang cek sendiri tak faham. cek pun amek keputusan guna night mood ja. senang mudah dan ringkat. ngeee...shhuuuutt....jgn habaq kat sesapa tau. cek habaq kat ampa ja...=_=' (terok betoi)

2 comments:

Nasyha said...

maseh terasa bahang flash kamera hang tau macik !

nyiappp nyiaaapp ! heee

nohasyida safie said...

hahaha...memag terbaik lah. mata aku pun masih terkesan dgnnya....hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...