Monday, 12 September 2011

Bila foreigner mengambil alih

Assalamualaikum
Well hello there !!


Well, semalam hari kedua cek masuk kelas untuk sem yang baru yakni sem ketiga. haha
Lani cek dah naik pangkat senior tau..huhuh
sedeh sat...

Ramai gak junior2 tahun ni. Hehe.
Bila ada junior rasa cam best. Rasa cam sama2 junior. haha. Tapi hakikatnya tetap tak dapat disembunyikan.
Ok depa kenai kot, baru nak berangan. Baru dua hari p kelas bila jumpa junior ja mesti depa tahan sebab nak tanya jalan. "kak2, kat mana dkg 3 ?" "kak2, jalan nak p perpustakaan yang mana satu ek ?"

What ???
Kakak ???
gedebus !! erk..ok2..kakak..em..apa2 la dik oii.
hehehe
cek rasa cam kat dahi ni ada cop senior kot.haha
classsss ko jah !!! (bak kata peyan)

Tapi nak buat camna relax dah la. Buat muka cool ja. Senior la katakan :p
Tapi suma tu tak penting. Apa yang lagi penting ialah pasai kelas yang cek amek untuk sem ni.
huhuu
business law, account, managerial mathematics.
adoi..
Bab2 mengira ni yang paling cek "hebat " sangat2 :p
tambahan pulak masuk kelas math tu.
Fuhh..
lect dah la foreigner Jordan mari. Import. Penuh junior.
yang paling best bila speaking yang dia guna. Loghat gila. Laju plak tu.
Baru cek tau perasaan kawan2 cek yang penah belajaq dengan lect foreigner.
sadis !
Yang paling2 best2 sangat2 bila dia pesan
"While i'm explaining infront, i don't want to see someone smile !" 
lebih kurang camtu la dia cakap.
Dalam hati cek. what the fishh ????

Memang dia serious. loka !!
ok take it positively. ok culture dia kot.
atau mungkin dia tak tau yang senyum tu satu sedekah.
pelik tapi benar.

Walaupun cara dia ajaq cek tak paham pun, cek boleh terima. Pejam celik pejam celik sebab tak paham, last2 dia bagi jawapan yang tak tau mana mai jalan pengiraannya. tetiba dapat jawapan. laju gila. 
takpun cek yang lembab.
cek tetap boleh terima.
Tapi bila dia tak bagi kami suma senyum dah tersenyum semasa dia mengajaq, tu yang cek tak boleh terima.

Lepas kluaq dari kelas dia, ok. adioss. 
drop. drop. drop.



SENYUM TAK PERLU KATA APA-APA
LAIN BUDAYA LAIN CARA




1 comment:

nasyha said...

haha.. well said that 'we don't have to pay to see someone's smile'

senyumlah !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...