Friday, 4 March 2011

Aku dan darah

Assalamualaikum...
Hello there !!!

Di petang yang mendung lagi nak hujan ni tetiba rasa nak tulih satu entry la pulak..heheh
hari Jumaat yang berbahagia ni sepatunya menjadi hari yang paling gumbira bagi
student cam aq ni..sbb hari ni ja yang kami bleh relax2 n bercuti 
setelah smggu dok pulun p kelas nu..huhuhuhu

Tapi malangnya kebhagiaan kami tidak berpanjangan kerana kami sbgai 'budak sem 2' wajib ikut program 
yang tlah diadakan iaitu program 'Kesedaran Kesihatan n Kempen Derma Darah'
(actualy aq lupa apa nama program td 2, ni aq hntam ja la)
heheheheh

Tapi aq rasa program macam ni baguih la untuk kesedaran umum x kira lah lelaki dan perempuan.
terutamanya pasai Kanser Servik n dll.
mula2 tu aq pun x pasti apa la bnda knser servik 2..hehehe
pas dngaq ceramah cik doktor 2 baru la aq paham,
yang pnyakit ni sering menghantui para wanita yang muda remaja cam aq ni..
huhuhuhuhu

Takut gila...tetiba kesedaran pun muncul..
 Tp la ni kan dah ada vaksin untuk mencegah kanser servik ni,
tapi vaksin ni mahai kot.
Menurut cik doktor tadi dia habaq....
Mencegah lebih baik dari mengubati...so la hampa pilih???
aq pun kena la smula bjimat-cermat..huhuh

Lastly, mai plak tang bab derma darah,
aq ni punya la excited nak derma darah aq yang x seberapa ni, for the first time in my life,
malangnya........jeng...jeng...jeng...

Tetiba aq rasa darah aq ni x brapa nak cukup la nak di dermakan.
bkan apa, cek ni x besa lagi...
(sbnaqnya cek ni x da kbranian la)
heheheh

Tak pa, jangan risau..next time ada lagi kan2??
biaq cek bsedia dari aspek fizikal n mental dulu...
(eleh..takut sbnaqnya)

Pastu utk menyejukkan ati cek yang resah ni, cek n kawan2  pa la kluaq p shopping sat.
(stakat p Canglun ja..ceh)
Tp ok la 2 dpat cuci2 mata kat sana..
n plus karok buang dua tiga lagu..
hehehehe
sorry Farah...ok la ang p Penang, kami p Canglun.
Fair kan ??
hahahahaha 


Ok la, cek rasa dah penat la dok taip pnjang2 ni,
lagi pun blom tentu lagi hampa suma nak baca entry cek ni...
Tp......ada...ada....ada aq kesah !!!
hahahaah

Ok lah..hujan ni pun dah macam x mau turun dah sbb dok dngaq aq dok beletiaq x habih2 kat sini..
so, 


SILALAH DERMA DARAH ANDA DI HOSPITAL YANG BERDEKATAN
JANGAN MALU DAN SEGAN KERANA DARAH ANDA BEGITU BERHARGA






2 comments:

farahsalime said...

sonok gila pi penang !

nohasyida said...

penang apa ada???
hahahah..
sonok gila p karok !!!
hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...